תמונה של עו"ד איתי אלמוג

עו"ד איתי אלמוג

עורך דין איתי אלמוג הינו בעל תואר LL.B במשפטים, אשר סיים את לימודיו האקדמאים בהצטיינות. לאחר הסמכתו כחבר בלשכת עורכי הדין, עורך דין איתי אלמוג החליט להתמחות בתחום דיני משפחה וגירושין ועבר השתלמויות רבות בארץ בתחום המעמד האישי, והכל מתוך רצון לספק לקהל לקוחותיו את השירות האמין והמקצועי ביותר.

אני רוצה להתגרש מה עלי לעשות

גירושין הינו תהליך מורכב בעל השלכות משנות מצב - נפשית, כלכלית, חברתית. ההתמודדות אינה קלה וזו מטלטלת את עולמכם ולא פעם מרגיש שהאדמה נשמטת מתחת לרגליים. אם תכננתם מראש או שנקלעתם למצב של גירושין עלייכם להישאר ממוקדים, יציבים נפשית ולהסתכל על הדברים בעניים בריאות.

אני רוצה להתגרש, מה עליי לעשות?

הליך הגירושין הוא הליך כואב ומורכב, אשר מלווה באמוציות רבות ובמכשולים שנתקלים בהם במהלך הדרך. בתחילת הדרך יש חוסר ודאות, ותחושות בלבול וחרדה לגבי העתיד והפן הכלכלי יחד עם היבט רגשי מעורער בשל אובדן הזוגיות. עלייך להשתדל להישאר אובייקטיבי למצב ולהסתכל על הסיטואציה בעניים בריאות ובאופן מערכתי כולל על השלכותיו, כיוון שגירושין זה ממש עירעור היציבות שלך בכל המישורים: כלכלית, חברתית, נפשית. 

 

הסיבות לגירושין ושינוי דפוסי התנהגות

הסיבות לגירושין משתנות ממקרה למקרה, כל זוג הוא עולם של מושגים, התנהגות וגישות, מיקרה גירושין אחד לעולם לא יהיה זהה לאחר באופן ההתמודדות, הכלים והצורה לפיתרון – כל מקרה מאופיין בצורותו הוא. השינויים בדפוסי התנהגות של כל אחד מבני הזוג, אחד כלפי השני וכל אחד עם עצמו הם דבר שקורה לפעמים (לא בהכרח) מכורח הנסיבות והאופי של כל אדם העתות משבר.   כאשר יש רצון להתגרש, החוויות הרגשיות מאוד עמוקות ומגוונות –  כל אדם מתמודד שונה ולכן חשוב לזכור כי לא כל סימן או הרגשה מציין בהכרח על רצון להתגרש.

לפעמים ההרגשות מתעתעות, לפעמים אנחנו במשבר ומרגישים שהכל סוגר עלינו והכל קורס, על כן ועם זאת השתדל להיות שקול ולהיות בסביבה תומכת, אל תהסס לפנות למומחה פסיכולוגי או יועץ זוגי או בן משפחה או חבר קרוב, אם אתה או מישהו אחר מתמודדים עם התהליך הזה. תמיכה מקצועית יכולה לעזור לך להתמודד עם הרגשות והתחושות, להבין ולגשת לנושא בצורה נבונה יותר, ולקבל החלטות שנכונות לך ומשקפות את הסיטואציה נאמנה.

תזכורת חשובה: התמודדות עם הגירושין היא תהליך מאתגר ובעתיד עשויים להיות ימים קשים יותר וימים קשים פחות. זכור שאתה יכול לבקש תמיכה ועצה, מחברים או משפחה. אל תפחד לשוחח על מה שעובר עלייך ולשתף את הקרובים לך או אנשי מקצוע, הדברים שאתה חווה אינם מובנים מאלייהם.

 

אני רוצה להתגרש – מה עושים והאם כדאי לי להתגרש?

גירושין אינם תמיד הפתרון היחיד והנכון ולעיתים קיימות חלופות ודרכים אחרות להתמודד עם האתגרים בזוגיות. קיימות אפשרויות ללהתמודדות עם המשברים, עבודה משותפת וניסיון לחזק שוב את הקשר. יש מקרים שאין כבר אפשרות לאחות את השברים, אך כל עוד זה אפשרי זה כדאי. 

יש מקרים בהם אכן אפשר לחדש את הקשר ולעבוד על שיפור התקשורת והיחסים ביניכם. הדבר הראשון הוא שיח וחמלה, קבלה והבנה ופתיחות מחשבתית בגישה, לכל מעשה יש מניע וכשמדובר ביקרים לנו אנחנו נוטים לתת לרגש את המקום בזמן שיש מקרים בהם עלינו לשים את הרגש בצד ולתת לשכל לעבוד יותר, ולראות איך פותרים את המשבר לטובת עתיד טוב יותר לזו, לילדים ולמשפחה. ייעוץ מתאים כמו טיפול פסיכולוגי או ייעוץ זוגי יכולים לסייע בזיהוי הסיבות לבעיה ולפתור אותם.

אם אתם עדיין חשים רצון להתגרש, חשוב לבחון את האפשרויות הכלכליות ולהעריך את ההשפעה הכלכלית של הגירושין עליכם. יעוץ משפטי מקצועי יכול לעזור בתהליך הסבוך של הפרדת משאבים פיננסים על כל המשתמע,  ובקבלת ההחלטות המתאימות.

אם אתם חווים אלימות בתהליך הגירושין או לפניו, בתהליך הגירושין או לפניו, או שאתם נמצאים בסיטואציה מסוכנת, חיוני לבקש עזרה מידית מגופי האכיפה והחוק, משטרה או גופים תומכים ואירגונים נגד אלימות. יחד עם זאת חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין שילווה אתכם בתהליך על מנת שיהיו לכם כלים לאכוף את האיום בצורה חדה וברורה ובאופן שיחזיר אתכם למסלול והביטחון הנפשי. מצבים אלה דורשים התמקדות מקצועית בצורת ייעוץ משפטי ואף פתיחת תיק תביעת גירושין.

חשוב להישאר ממוקדים ולנסות כמה שיותר להבין את המצב בו אתם שרויים, להיות כנים וקשובים לעצמנו ולצרכים שלנו ושל הילדים, ולקבל החלטות מושכלות. מנסיוני אני יודע שעורך דין הוא מעבר לאיש ספר וחוקים. אחת ההחלטות שלי להתמחות בדיני משפחה וגירושין נובעות מההבנה שאנשים באשר הם, והמצבים אלייהם נקלעים בחיים לפעמים זורקים אותנו לאזור לא נוח שרק איש עצה יכול לתת את הפיתרון ומענה – וככזה אני בעל ניסיון עשיר בתחום. 

 

החלטתי להתגרש – מה עושים?

ההחלטה להתגרש כוללת בתוכה ראייה מערכתית ואני מבין את הקושי התפיסתי, הבנתי ואמציונלי בו אתם נמצאים. עם זאת, כדי לטפל בשינוי זה בצורה יעילה, יש לנהל את התהליך באופן נכון. יש מספר דברים שיעזרו בתהליך ויבטיחו שהשינוי יתבצע באופן נוח וטוב:

  1. פנה לעו"ד מומחה בדיני משפחה וגירושין: פניה לעורך דין מומחה בדיני משפחה וגירושין היא צעד חשוב בתהליך. עורך הדין יסייע לך להבין את זכויותיך, להכין את המסמכים הנדרשים, ולהגיש את התביעה לבית המשפט אם נחוץ. עורך דין מיקצועי ישקף לך את הדברים כמו שהם ויסביר לך בדיוק איפה אתה נמצא ביחס למצב ומה יכול לקרות בעתיד. 
  2. הכן את המסמכים הרלוונטיים: חשוב לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים לתהליך כמו תדפיסים מהבנק ותנועות בחשבון, ההכנסות וההוצאות שלך ושל בן/בת הזוג, ראיות שונות אם יש צורך, רישום נכסים, משכנתא, מטלטלין, הוצאות. מרגע שהחלטת שגירושין הם המוצא, יש לשמור על הקבלות והחשבוניות שעשויות להיות רלוונטיות להמשך התהליך.
  3. כדאי לשקול הקלטות: אם ישנן הקלטות שמכילות מידע בעניין כספים או שמכילות שיחות שמעוניינים להציג בבית המשפט, יש לציין ולהביא אותן לעו"ד שלך. הקלטות כאלו עשויות לשפר את הערכאה המשפטית ולסייע בהגנת זכויותיך.
  4. שמור על גיבוי עצמי, שכל ומחשבה בריאה כמה שניתן: כאשר אתה עובר תהליך מטלטל שכזה, נפשי בעיקרו לצד ההליך המשפטי המסואב, חשוב לשמור על חוסן נפשי. אלה יהיו זמנים קשים, ומומלץ למצוא דרכים להתמודד עם זה בצורה נכונה, כמו לדבר עם ידידים, להיות בסביבה תומכת חברית ומשפחתית – עם היקרים וקרובים לכם ביותר, אנשי עצה וסוד, או לפנות למומחה לייעוץ נפשי אם נדרש.

 

האם כדאי לספר לבן או בת הזוג על הכוונה להתגרש ולנקוט צעדים משפטיים?

זו שאלה רגישה וחשובה שעולה לא פעם, והתשובה עשויה להשתנות בהתאם לכל מקרה. אם בחרת להתגרש ולנקוט צעדים משפטיים, עליך לקבוע האם לשתף את בן/בת הזוג טרם ההליך. כאשר אתה מתכנן לעשות זאת – לפתוח הליך משפטי – ישנם מספר דברים שעלייך להבין:

  1. האם קיים סיכוי שבן/בת הזוג יקדים אותך? אם יש חשש מכך שבן/בת הזוג יקדים אותך ויפתח הליך משפטי בערכאה שמתאימה לו, עשוי להיות מומלץ לשמור על חשאיות עד שתהיה לך תוכנית מסודרת ומוכנה לקדם.
  2. יתרון הראשוניות: בחירה בראשוניות עשויה להעניק לך יתרון בהליך המשפטי, זאת כי יהיה לך זמן להתכונן, לאסוף מסמכים רלוונטיים, ולקבל ייעוץ מקצועי מעו"ד. זה יכול לסייע לך להגן על זכויותיך בצורה טובה יותר ולבנות אסטרטגיה. חשוב להבין שיש לפעמים הפתעות ומהלכים שהצד השני בוחר לעשות לאורך ההליך, יחד עם זאת היכולת של משרדנו וחוזקנו הוא בניסיון ניהול תיקים; גמישות התפיסתית שלנו לתת פתרונות תוך כדי ההליך ולמקסם זאת לטובת מי מלקחותוני. 
  3. הסתרת ראיות: אם קיימות ראיות חשובות ובכוחך לשמור עליהן בחשאיות, יתכן שעדיף לא לחשוף אותן לבן/לבת הזוג עד שתפנה לעו"ד שלך ויוחלט איך להשתמש בהן בצורה הכי יעילה בהליך.

ההחלטות שעלייך לבחור טרם או משכבר החלטת לפנות לעורך דין הן קריטיות, חשוב לשקול את כל ההשלכות ולהתייעץ עם עו"ד מומחה בדיני משפחה וגירושין טרם קבלת החלטה. העו"ד יכול להציע לך ייעוץ מקצועי בהתאם למציאות המשפטית של המקרה ולסייע לך לקבוע את האפשרויות המתאימות ביותר עבורך.

 

איך מומלץ להתנהל אסטרטגית בתהליך גירושין?

מדריך להתנהלות אסטרטגית בתהליך גירושין:

  1. קביעת מטרות ותוכנית: התחל בקביעת מטרות ברורות לתהליך ופיתוח תוכנית פעולה להשגתן. ניתן לקבוע מטרות כלכליות, נישואין וזכויות הוריות. תוכנית מסודרת תסייע לך להתמקד ולמנוע סטיות בתהליך.
  2. פנייה לעו"ד מומחה: חשוב לפנות לעו"ד מומחה בדיני משפחה וגירושין על מנת שתקבל ייעוץ מקצועי בו תיקבעו יחד את האסטרטגיה המתאימה למקרה שלך. העו"ד יכול לסייע לך להבין את האפשרויות המשפטיות, להבין את הזכויות שלך ולכוון אותך לקביעת החלטות מושכלות.
  3. שמירה על חשאיות: במהלך התהליך, נסה לשמור על חשאיות כמה שאפשר. פרטים רגישים עלולים להשפיע על תהליך הגירושין ואפשרויות המשא ומתן בין הצדדים.
  4. התמקדות במעמדך הפיננסי: בזמן התהליך כדאי להתמקד בבניית הקופה הפיננסית שלך. עדכן את עו"ד המשפחה שלך בכל נוגע למעמדך הכספי בכל ההייבטים, זכויות חובות, ושקול יחד עימו את ההשלכות של ההחלטות שלך על התפלגות הנכסים והפיננסים.
  5. התנהל במוסר וכבוד: התנהלות מבוססת על מוסר וכבוד תעזור לשמור על התהליך ברמה נאותה ויסייע במניעת סכסוכים נוספים וסבל נוסף, עם זאת זה ישים אותך בעמדה טובה כשהשופטים בוחנים את המיקרים עת דיונים במעמד בית המשפט.
  6. התמודדות עם רגשות: גירושין הוא תהליך רגשי וקשה, וכמובן יש להתמודד עם רגשות מרתיחים וקיצוניים. שתף את האנשים הקרובים לך; משפחה, חברי אמון או אנשי מקצוע בלבטים, תחושות, קשיים ופחדים או כל מה "שיושב עלייך", אך שמור על גבולות והיגיון בשכיחות השיחות והפרטים שאתה בוחר לשתף מי מהאנשים.
  7. חשוב לזכור שהמטרה הכוללת היא לסיים את התהליך בצורה נאותה ובאופן שיעניק לך את המעמד שתרצה להשיג עת סיום הליך הגירושין.

בסופו של דבר, זכויותיך ומטרותיך הפרטיות הן העיקר בתהליך גירושין. התנהל בצורה מתוכננת ומבוקרת, ושמור על יושרה, אמינות, ראייה מציאותית ובריאה, חשאיות ופרטיות יחד עם העזרה של עו"ד מומחה בדיני משפחה וגירושין שיבין את צרכיך, ישקף לך את המצב הנתון והעתיד לקרות, ויסייע לך להשיג את המטרות שלך.

 

שיתוף פעולה עם בן הזוג והסכם גירושין

שיתוף פעולה והסכמה בין בן/בת הזוג בתהליך הגירושין יכולים להביא לתוצאות טובות יותר ולהקל על התהליך בצורה משמעותית. אם שני הצדדים מחליטים שהפרידה והגירושין היא הדרך הטובה ביותר להמשיך את חייהם, ויש הבנה הדדית והסכמה לגבי חלוקת הנכסים והזכויות, אתם מצליחים ליצור שיח בונה ומכבד וישנה אפשרות לנהל תהליך גירושין בנועם וכבוד הדדי אז שיתוף פעולה היא דרך מעולה לפתור סכסוכים וזאת בליווי של עורך דין שייתן כלים ויבנה עבורכם את ההסכמים הנדרשים וישמור על זכויותייכם באופן מהיימן שווה ונכון אל מול גופי החוק והדין.  

מה צריך לעשות אם אני רוצה להתגרש אך בן/בת הזוג אינם מסכימים?

 אם אתה רוצה להתגרש ובן/בת הזוג אינם מסכימים, יש לפנות לייעוץ משפטי לקבלת מידע על הליכי גירושין לקראת הגשת תביעת גירושין בבית המשפט.

 מהן השלבים הראשונים שצריך לעשות אם רוצה להתגרש?

אם רוצה להתגרש, חשוב להתייעץ עם עורך דין לדיני משפחה, לאסוף מסמכים רלוונטיים ולפתוח בהליך משפטי רשמי לקבלת גזר דין גירושין.

כיצד ניתן להתגרש ללא הסכמת בן/בת הזוג?

אם רוצה להתגרש ואין הסכמה, יש להגיש בקשה לגירושין לבית המשפט, שיבחן את הנסיבות ויכול לקבוע גירושין גם ללא הסכמת הצד השני.

 מהן ההשלכות המשפטיות אם רוצה להתגרש?

אם רוצה להתגרש, ההשלכות המשפטיות כוללות חלוקת רכוש, קביעת מזונות ומשמורת על הילדים, ולעיתים גם זכויות ירושה ופנסיה.

איך להגיש בקשה לגירושין אם רוצה להתגרש?

כדי להגיש בקשה לגירושין, רוצה להתגרש צריך להכין כתב טענות עם עורך דין ולהגישו לבית המשפט למשפחה, שיקבע דיון ראשון ויתהלך בהליכים.

האם יש תמיכה נפשית זמינה אם רוצה להתגרש?

כן, אם רוצה להתגרש וזקוק לתמיכה נפשית, ניתן לפנות לייעוץ עם פסיכולוג או יועץ נישואין, וקיימים גם קבוצות תמיכה לגרושים.

מהן ההמלצות להגנה על הילדים אם רוצה להתגרש?

אם רוצה להתגרש, חשוב להגן על הילדים באמצעות שמירה על שגרת חיים יציבה ככל האפשר, הפחתת חשיפתם לסכסוכים ושיחות פתוחות והוגנות על המצב.

איך להיערך כלכלית אם רוצה להתגרש?

אם רוצה להתגרש, חשוב לבדוק את המצב הכלכלי, להבין את ההוצאות הצפויות של הליך הגירושין ולתכנן מראש את חלוקת הרכוש והמזונות.

כיצד לבחור עורך דין אם רוצה להתגרש?

בבחירת עורך דין להליך הגירושין, רוצה להתגרש צריך לבחור מישהו עם ניסיון בדיני משפחה, שמומלץ על ידי לקוחות קודמים ושמרגיש נוח לעבוד איתו.

מה השפעת הגירושין על פנסיה וביטוחים אם רוצה להתגרש?

אם רוצה להתגרש, חשוב לבדוק איך הגירושין ישפיעו על זכויות הפנסיה והביטוחים, כאשר ייתכן שיהיה צורך לעדכן פוליסות או לבצע חלוקה של זכויות.

האם יש זמן מינימלי שצריך לחכות לפני שמגישים לגירושין אם רוצה להתגרש?

לא קיים זמן מינימלי חוקי שצריך לחכות לפני הגשת בקשה לגירושין; אם רוצה להתגרש ומרגיש שהזוגיות אינה ניתנת לתיקון, ניתן להתחיל בהליך מתי שמרגישים נכון לכך.

מהן הדרכים להקל על הילדים במהלך הליך הגירושין אם רוצה להתגרש?

כדי להקל על הילדים במהלך הליך הגירושין, רוצה להתגרש צריך לשמור על תקשורת פתוחה עם הילדים, להבטיח סביבה יציבה ולהעניק להם תמיכה נפשית דרך ייעוץ מקצועי אם נדרש.

 איך להבטיח שההסכמים הכספיים יתקיימו אחרי הגירושין אם רוצה להתגרש?

להבטחת קיום ההסכמים הכספיים אחרי הגירושין, רוצה להתגרש צריך לערוך הסכמים משפטיים ברורים ולאכוף אותם דרך עורכי דין או בית המשפט במקרה של הפרות.

מה עלי לדעת לגבי חלוקת רכוש במהלך גירושין אם רוצה להתגרש?

אם רוצה להתגרש, חשוב להיות מודע לחוקי החלוקה במדינתך, לאסוף מסמכים המוכיחים בעלות על רכוש ולהתייעץ עם עורך דין לגבי האסטרטגיה הטובה ביותר לחלוקת הרכוש.

האם רוצה להתגרש יכול להשפיע לרעה על זכויות המשמורת שלי?

רצון להתגרש לא צריך להשפיע לרעה על זכויות המשמורת, אלא אם כן ישנם נסיבות שמצביעות על כך שהרצון נובע מסיבות שאינן מתחשבות בטובת הילדים.

 

"אנחנו, בהתנהגותנו, מעצבים את ההתנהגות של האחרים כלפינו"

WhatsApp
Telegram
Facebook
Twitter
Email
דילוג לתוכן