האם לדחות את הגירושין זו שאלה נפוצה המלווה בחששות ופחדים. כשהקשר לא יציב ומדרדר והדברים מתחילים להשפיע עליכם זה זמן לבסס את ההחלטה שלכם.
פרידה מבן זוג היא החלטה משמעותית ולא פשוטה, אבל אם אתה מרגיש לא מאושר במערכת היחסים שלך, אתה עלול למצוא את עצמך שואל לא פעם את השאלה האם הגיע הזמן להיפרד? אין ממש חוקים כתובים של עשה אל תעשה כשזה מגיע לזמן הנכון להיפרד או להתגרש – בדרך כלל, אנשים נוטים לקבל את ההחלטה הזו כשההיבטים השליליים במערכת היחסים עולים על החיוביים ויתרונות.
מהו הרגע הנכון להתגרש? ניבחן את היתרונות והחסרונות: .
אנשים עלולים להישאר במערכת יחסים אומללה מסיבות שונות, כמו שהם לא יכולים להרשות לעצמם שני בתים נפרדים, או התמודדות נפשית עם גירושין, אך ללא ספק הסיבה הפופולרית ביותר להישאר בנישואים לא מאושרים היא למען הילדים. למרות שזה הגיוני לחלוטין לרצות לתת עדיפות לרווחת הילדים, ישנן מספר סיבות לכך ששמירה על קשר זוגי לא תהיה הרעיון הטוב ביותר בטווח הארוך.
להלן נבחן כמה מהגורמים המזיקים להישארות במערכת יחסים לא מאושרת:
ילדים קולטים התנהגויות ודינמיקה הורית ויכולים לקלוט מתח, קונפליקטים ואומללות בתוך משק בית. גדילה בסביבה מלאה בשליליות עלולה להוביל לעיתים קרובות למצוקה, חרדה ובעיות רגשיות ארוכות טווח עבור ילדים המגיעים לבגרות ומתרחבים לתוך מערכות היחסים שלהם.
למרות שאתה עשוי להרגיש שהילדים יהיו מצוידים יותר להתמודד עם הסערה של פרידה או גירושים כאשר הם כבר לא גרים איתך בבית המשפחה, ההלם של גירושין בנוסף לאתגרים חדשים שהם עלולים לעמוד בפניהם יכול להרוס אותם לחלוטין.
ילדים לומדים על מערכות יחסים של מבוגרים על ידי התבוננות באלה שלהם. אם הם ייחשפו לנישואים לא מאושרים, הם עלולים להפנים את הדינמיקה הזו ולחשוב שהיא נורמלית. זה יכול להשפיע על מערכות היחסים והבחירות העתידיות שלהם. בסביבה שבה ההורים עוינים רגשית או מרוחקים זה מזה, ילדים עשויים להתמודד עם קושי לפתח דפוסי תקשורת בריאים ומיומנויות רגשיות כלפי בן הזוג העתידי.
חשיפה לקונפליקט ולאומללות יכולה להשפיע על הרווחה הנפשית והרגשית של ילדים. הם עשויים להרגיש אחראים לבעיות של הוריהם או לפתח רגשות של חרדה, אשמה או דיכאון.
לאורך זמן, הישארות במערכת יחסים אומללה עלולה להוביל לטינה ומרירות כלפי בן הזוג. רגשות אלו עלולים לזלוג לתחומים אחרים בחייך ולהשפיע על מערכות היחסים שלך עם משפחה וחברים. התבגרות בנישואים אומללים יכולה לשלול מהילדים את המודלים החיוביים לחיקוי לאהבה ואמון במערכות יחסים בריאות. מתח ולחץ בבית המשפחה עלולים לגרום לכם להוציא את התסכולים שלכם על אחרים ולהשפיע לרעה על מערכת היחסים בין ילד/הורה. זה עלול, בתורו, להוביל לטינה ולקשרים מתוחים.
לפעמים, פרידה או גירושין עשויים להציע קצת הפוגה או הקלה מהמתח המתמיד להורים ולילדים. סביבה ביתית שלווה ויציבה יותר יכולה לאפשר לכולם להרגיש טוב יותר ולהסתכל קדימה אל העתיד. הם עשויים להתנחם בעובדה שהם יכולים לחזור לסביבה ביתית רגועה, במקום כזו שנמצאת לנצח במצב של קונפליקט.
מערכת יחסים לא מאושרת מובילה לרוב לחוסר תקשורת בין בני הזוג. זה יכול לגרום לבעיות כאשר מנסים להגיע להסכמות לגבי כספים או הסדרי ילדים. חשוב לטפל בנושאים אלה בשלב מוקדם, במקום למקד את האנרגיה בשמירה על נישואים לא מאושרים.
להיות במערכת יחסים אומללה יכול להוביל למתח כרוני, דיכאון וחרדה. ריבים ומתח מתמידים יכולים לשחוק את החוסן הרגשי ולהקשות על שמירה של השקפה חיובית. זה עלול אפילו להוביל לבעיות בריאות גופניות כגון לחץ דם גבוה, חולשה של מערכת החיסון ובעיות לב. גם השקט הנפשי בסביבתם האישית של ההורים חשובה: כשההורים לחוצים או לא מרוצים, זה יכול להשפיע על יכולתם לטפל ולתמוך בילדיהם.
אמנם ניתן להישאר תחת קורת גג אחת ולקיים חיים נפרדים יחד, אך בפועל, קשה ביותר להשיג זאת, במצב בו מתח זוגי מנהל אתכם, קבלת ההחלטות שלכם מונעת ממקומות שונים לא בהכרח בריאים, כמובן שההיבט הפיננסי והכספים במערכת יחסים הם פקטור משמעותי בתהליך. ללא הסדר ברור, כל מה שההמתנה משיגה הוא לדחות את הבלתי נמנע, והפרדת הכספים שלך יכול להיות מבולגן, במיוחד כשאתה מחכה לעשות זאת.
עבור חלק מהזוגות, חיים תחת קורת גג מסיבות כלכליות היא אפשרות מעשית. הפחדים ממצב גרוע יותר, יחד עם חוסר הוודאות סביב העלויות המשפטיות של גירושין, עלולים להוביל אותם להחליט לחיות ביחד, אבל בנפרד. זה מעלה מספר שאלות, כמו איך משלמים את הוצאות הבית או איך תחלקו את שטח הבית?
אם הקשר ידידותי, זה יכול להיות קל יותר – לשמור על חיים נפרדים, כגון חדרי שינה נפרדים או קביעת חוקי בית ומחויבויות. אם אתם סומכים אחד על השני בעניינים פיננסיים, אז אתם יכולים פשוט להמשיך לפעול על אותו בסיס כפי שעשיתם עד כה.
במקרים מסוימים, ייתכן שתהיה זכאי לתבוע הטבות חדשות או לקבל סכומים גבוהים יותר מההטבות שכבר קיבלת. ביחס למס והטבות, אתם נחשבים כמופרדים כאשר אתה ובן זוגך כבר לא חיים יחד, אם כי זה לא בהכרח אומר שאחד מכם יעזוב. הפרידה חייבת להיות קבועה על מנת שתוכלו לתבוע את ההטבות הרלוונטיות, לכן אם אתם נפרדים אך גרים יחד, ייתכן שתתקשו להוכיח זאת.
הפתרון המתאים ביותר עבורך ועבור משפחתך עשוי להיות תלוי בהסדרים הנוכחיים שלך, בעיות האמון, וכמה זמן אתה צופה שהמצב יימשך. לפעמים, העלויות שאתה עשוי לחסוך על ידי הישארות יחד, כמו אי שכירת דירה או הימנעות מהטרחה שאתה או בן/בת הזוג שלך נאלצים לעבור לגור עם המשפחה, עשויות להיות פשוט לא משתלמות.
פרידה ופירוק נישואין לעולם לא קלים, במיוחד כשיש ילדים בתמונה. אז אתם צריכים זמן לחשוב ולהתלבט, ואתם מנסים לתת את הצ'אנסים לשימור הזוגיות והתא המשפחתי מהמקומות שלכם. וזה בסדר לתת לעצמכם זמן לקלוט מה נכון ומה לא. אך שימו לב לא להיסחף לתוך מערכת יחסים חולה ולקבל אותה כנתון למצב קיים חדש, מה שישפיע על שיגרת חייכם והתנהלות היום יומית שלכם.
השלכות להתנהגויות והתפרצויות כעס לצד אי שקט אישי ונפשי, קושי עם הילדים והרגשות אי נוחות במצבים חברתיים שונים. קשר לא טוב מקרין.
החלטה להתגרש צריכה להיעשות לאחר שכל האפשרויות לשיפור הזוגיות נבדקו ולאחר שיחה פתוחה וכנה בין בני הזוג. אם הקשיים חוזרים ונשנים והשפעתם על איכות החיים גדולה, ייתכן שהגיע הזמן לשקול להתגרש.
סימנים שעשויים להראות שהגיע הזמן להתגרש כוללים חוסר תקשורת מתמשך, אי נאמנות, אלימות מילולית או פיזית, והרגשת תסכול ותחושת בדידות במערכת היחסים. אם אחד הצדדים חש שאין תקווה לשיפור, ייתכן שזה הזמן להתגרש.
לפני שמחליטים להתגרש, מומלץ לנסות ייעוץ זוגי או תרפיה משפחתית. אם לאחר תקופה של טיפול אין שיפור ביחסים והמתחים והקונפליקטים נמשכים, ייתכן שהגיע הזמן להתגרש.
השלבים המשפטיים להתגרש כוללים הגשת בקשה לגירושין בבית המשפט, דיונים בבית המשפט בהם נקבעים חלוקת רכוש, מזונות והסדרי ראייה לילדים. חשוב להיות מיועץ על ידי עורך דין מתמחה בדיני משפחה במהלך כל התהליך.
התמודדות עם ההשלכות הרגשיות של החלטה להתגרש יכולה להיות מאתגרת. מומלץ לקבל תמיכה רגשית ממטפלים, קבוצות תמיכה או יועצים. חשוב לשמור על קשר תומך עם חברים ומשפחה ולטפל בבריאות הנפשית במהלך תקופה זו.
חשוב שתבינו את המצב וכשהזמן עשה את שלו והפנמתם שאין מנוס מלפרק את הנישואין תעשו זאת נחרץ, פעלו ישירות ואסרטיבי כדי להוביל את עצמכם למקום טוב יותר. פנו אלינו לייעוץ.
אל תלך לפניי, כי אולי לא אצעד אחריך. אל תלך מאחוריי, כי אולי לא אדע להוביל. לך פשוט לצידי, והיה ידידי.
אלבר קאמי
המידע באתר הוא מידע אינפורמטיבי מקצועי ואינו מידע מחייב. הזכויות המחייבות נקבעות על-פי חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט. השימוש במידע המופיע באתר אינו תחליף לקבלת ייעוץ או טיפול משפטי, מקצועי או אחר והסתמכות על האמור בו היא באחריות המשתמש בלבד.
איתי אלמוג משרד עו"ד לדיני משפחה וגירושין © 2024 \\\ נבנה מנוהל ומתוחזק על ידי אוגמנט נגישות מידע ותקשורת